DOMÁCE CESTOVINY SO ZELENOU ŠPARGĽOU
Ingredience
150 g
hladkej múky Dobrá cena
50 g
múky zo semoliny
2
vajcia Mamičkine dobroty
½ ČL
olivového oleja Tradičná kvalita
½ ČL
soli
500 g
zelenej špargle
2 PL
olivového oleja Tradičná kvalita
3 strúčiky
cesnaku ZELOVOC
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
80 ml
olivového oleja Tradičná kvalita
šťava a kôra z 1 citróna ZELOVOC
petržlenová vňať ZELOVOC
pažítka
bazalka
oregano
60 g
parmezánu
Postup
Z hladkej múky, múky zo semoliny, vajec, olivového oleja a soli si spravíme cestoviny a uvaríme v osolenej vode.
Špargľu umyjeme a nakrájame na kúsky. Cesnak nakrájame na plátky.
Na panvici rozpálime olej a necháme na ňom zhnednúť cesnak. Pridáme špargľu a restujeme, kým nezmäkne.
V miske vyšľaháme olivový olej, šťavu a kôru z citróna, soľ, korenie a nasekané bylinky.
Cestoviny premiešame so špargľou a bylinkovou zmesou a na tanieri posypeme hoblinami z parmezánu.