Uložiť
Porcie 4
Príprava
45 min.
Náročnosť
Cena

CVIKOVÝ KRÉM S KELOVÝM ČIPSOM

Ingredience

80 g
masla Tradičná kvalita
2
šalotky
2
mrkvy Zelovoc
1
petržlen Zelovoc
3
stopky zeleru
1
plechovka lúpaných rajčín v šťave (cca 400 ml) Tradičná kvalita
4
červené repy
1 l
zeleninového vývaru (alebo vody)
4
listy kelu
80 g
syru balkánskeho typu Tradičná kvalita
1 dcl
olivového oleja Tradičná kvalita
soľ
korenie Dobrá cena

Postup

Na masle si speníme šalotku, pridáme zeleninu nakrájanú na menšie kúsky (cviklu použijeme uvarenú aj so šťavou), pridáme pretlak, osmahneme, osolíme a okoreníme. Následne zalejeme vývarom, aby 1/3 tekutiny bola nad zmesou a varíme do mäkka, následne dobre premixujeme. V prípade potreby krém ešte povaríme do požadovanej hustoty. Kelové listy umyjeme a osušíme, pokvapkáme olejom a soľou – pečieme na 100 stupňov (maximálne 150 stupňov) cca 14 minút do chrumkava (je potrebné sledovať listy, aby nám v rúre nezhoreli). Servírujeme v hlbokom tanieri s kelovými chipsami a nadrobeným syrom.

Recept → CVIKOVÝ KRÉM S KELOVÝM ČIPSOM

Ohodnotiť recept