Cviklový guláš s klobásou
Ingredience
300 g
cvikly
100 g
mäkkej klobásy
4
zemiaky ZELOVOC
50 g
údenej slaniny
1
lyžica masti
2
cibule ZELOVOC
2
strúčiky cesnaku ZELOVOC
mäsový vývar na podliatie
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
Postup
Očistenú cviklu nakrájame na kocky, mäkkú klobásu nakrájame na kolieska. Zemiaky olúpeme a nakrájame na osminky. Slaninu aj cibuľu nakrájame na kocky. V hrnci opražíme slaninu, kým nepustí tuk.
K slanine pridáme cibuľu, cviklu, zemiaky aj klobásu, ochutíme soľou a korením, vmiešame aj prelisovaný cesnak.
Všetko podlejeme mäsovým vývarom a prikryté dusíme domäkka
Hotový guláš ešte dochutíme podľa potreby soľou a korením.