Cviklové krupoto so syrom
Ingredience
2 strúčiky
cesnaku ZELOVOC
500 g
cvikly
4 lyžice
olivového oleja Tradičná kvalita
350 g
jačmenných krúp
100 ml
bieleho vína
1 liter
zeleninového vývaru
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
vínny ocot
syr podľa chuti
Postup
Olúpaný cesnak nasekáme nadrobno, cviklu umyjeme, ošúpeme a nakrájame na malé kocky. V rajnici zohrejeme olej a cesnak na ňom krátko opečieme, pridáme krúpy a ešte spolu opečieme.
Podlejeme vínom, privedieme do varu a miešame, kým sa tekutina neodparí. Ďalej pridáme nakrájanú cviklu, podlejeme trochou vývaru tak, aby boli krúpy prekryté.
Za občasného miešania varíme asi 30 minút (to závisí aj od veľkosti zvolených krúp). Podľa potreby stále po troške prilievame vývar. Krupoto dochutíme soľou, korením a octom a pred podávaním pridáme doňho aj zvolený syr. Môžeme posypať čerstvou petržlenovou vňaťou alebo lístočkami tymianu.