Uložiť
Porcie 4
Príprava
45 min.
Náročnosť
Cena

BRYNDZOVÉ HALUŠKY NA SLADKO

Ingredience

10
zemiakov ZELOVOC
1
vajce Mamičkine dobroty
250 g
polohrubej múky Dobrá cena
500 g
bryndze Mamičkine dobroty
1
slivkový kompót
360 ml
smotany na šľahanie 33 % Mamičkine dobroty
1
balíček lieskových orieškov
3
lyžice medu Mamičkine dobroty
200 g
ovsených vločiek Dobrá cena
0,5 dcl
slivovice Tradičná kvalita alebo iného tvrdého alkoholu
100 g
masla Tradičná kvalita
0,5 dcl
javorového alebo iného sirupu
štipka soli

Postup

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme polohrubú múku a vajce. Vymiešame si cesto, ktoré cedíme cez sitko na halušky do zovretej a mierne osolenej vody. Keď halušky vyplávajú na hladinu, precedíme ich.

Vyšľaháme si smotanu s bryndzou a prípadne mierne dochutíme sirupom. Zmes si dáme cez sitko (aby sme sa zbavili hrudiek) do fľaše na šľahačku.

Kompót povaríme a zredukujeme, prípadne dochutíme cukrom. Zalejeme troškou alkoholu a zaflambujeme.

Med s bryndzou zmiešame s  podrvenými orieškami a vločkami. Rozprestrieme na plech a pečieme cca 40 minút na 160 stupňov do zlatohneda. Necháme vychladnúť na vzduchu.

Halušky pri servírovaní premiešame s rozpusteným maslom, pridáme kompót a z fľaše na výrobu  šľahačky nastriekame bryndzu.

Na vrch nasypeme chrumkavú granolu.

Recept → BRYNDZOVÉ HALUŠKY NA SLADKO

Ohodnotiť recept