BRYNDZOVÉ HALUŠKY NA SLADKO
Ingredience
Postup
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme polohrubú múku a vajce. Vymiešame si cesto, ktoré cedíme cez sitko na halušky do zovretej a mierne osolenej vody. Keď halušky vyplávajú na hladinu, precedíme ich.
Vyšľaháme si smotanu s bryndzou a prípadne mierne dochutíme sirupom. Zmes si dáme cez sitko (aby sme sa zbavili hrudiek) do fľaše na šľahačku.
Kompót povaríme a zredukujeme, prípadne dochutíme cukrom. Zalejeme troškou alkoholu a zaflambujeme.
Med s bryndzou zmiešame s podrvenými orieškami a vločkami. Rozprestrieme na plech a pečieme cca 40 minút na 160 stupňov do zlatohneda. Necháme vychladnúť na vzduchu.
Halušky pri servírovaní premiešame s rozpusteným maslom, pridáme kompót a z fľaše na výrobu šľahačky nastriekame bryndzu.
Na vrch nasypeme chrumkavú granolu.
