BRUSNICOVO-HROZIENKOVÝ NÁKYP
Ingredience
500 g
jemného tvarohu
250 g
tučného tvarohu
120 g
zmäknutého masla Tradičná kvalita
240 g
práškového cukru
3
vajcia Coop PREMIUM
1 balíček
vanilínového cukru Tradičná kvalita
1 ČL
nastrúhanej citrónovej kôry
1PL
citrónovej šťavy
1 balíček
krémového prášku na prípravu vanilkových krémov
2 PL
detskej krupice
1 ČL
kypriaceho prášku Tradičná kvalita
150 g
sušených brusníc
50 g
hrozienok
tuk a strúhanka Dobrá cena
60 g
opečených mandľových lupienkov
práškový cukor na posypanie
Postup
Oba tvarohy a 120 g práškového cukru vymiešame. Maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom, pridáme vajcia, vanilínový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu a pridáme tvarohovú zmes. Pridáme krémový prášok na prípravu vanilkových krémov, detskú krupicu a kypriaci prášok. Napokon vmiešame brusnice a hrozienka.
Rúru vyhrejeme na 160 °C.
Chlebíkovú formu vymastíme a vysypeme strúhankou a naplníme cestom. Povrch cesta uhladíme. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 60 minút. Vychladnutý nákyp vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom a lupienkami mandlí.