Bretónske kura s pečenými baby zemiakmi a šalátom coleslaw
Ingredience
600 g
vykostených kuracích stehien s kožou (4 ks)
10 g
čerstvého rozmarínu
10 g
čerstvého tymiánu
5 g
soli
1 g
korenia Dobrá cena
15 g
cesnaku ZELOVOC
400 ml
oleja Coop PREMIUM
800 g
baby zemiakov (alebo obyčajných – menších)
5 g
soli
2 g
korenia Dobrá cena
10 g
čerstvého rozmarínu
10 g
čerstvého tymiánu
50 ml
oleja Coop PREMIUM
20 g
cesnaku ZELOVOC
Postup
Vykostené kuracie stehná poukladáme na dosku kožou dole, prekryjeme fóliou a zľahka vyklepeme. Mäso osolíme a okoreníme, nahrubo nasekáme bylinky a cesnak. Všetko pridáme na stehná a v mise zalejeme olejom. Necháme v chladničke marinovať. Na rozpálenej panvici pečieme 80% kožou dole, 20% opačne.
Zemiaky prekrojíme na polovicu, zmiešame všetky ostatné suroviny a zmiešame so zemiakmi. Pečieme 30 minút na 180 °C.
Kapustu nakrájame a ostatnú zeleninu nastrúhame na strúhadle na hrubo. Osolíme a necháme chvíľu odležať. Vyžmýkame, vložíme do misy, pridáme ostatné suroviny a dochutíme.