Postup
Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie, spojíme s 250 g múky, cukrom, 3 PL oleja a so štipkou soli. Vypracujeme hladké cesto a na teplom mieste necháme 30 minút kysnúť.
Cuketu a baklažán očistíme, prekrojíme na polovice a nakrájame na plátky. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na plátky. Paradajky prekrojíme. Na 2 PL oleja opečieme všetku zeleninu, cibuľu aj cesnak. Opekáme asi 4 minúty, ochutíme soľou, korením a necháme vychladnúť.
Z 2 stoniek rozmarínu otrháme ihličky, nasekáme ich nadrobno a spojíme s maslom, paprikou, medom, s trochou soli a 100 g múky. Vypracujeme posýpku.
Menší plech alebo formu na zapekanie vymastíme. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a preložíme na plech alebo do formy tak, aby vznikli aj vyššie okraje. Prikryjeme a necháme ešte 15 minút kysnúť.
Kyslú smotanu a vajcia rozmiešame spolu so soľou, korením a môžeme pridať aj štipku cukru. Zeleninu rozdelíme na cesto, na ňu rozdelíme ochutenú smotanu, rozdrobíme posýpku a koláč pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 až 30 minút. Podľa potreby počas pečenia prekryjeme koláč alobalom, aby povrch neprihorel. Po upečení môžeme ešte dozdobiť rozmarínom.