Postup
Zemiaky dôkladne umyjeme a osušíme, každý zabalíme do alobalu a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C alebo na gril asi na 50 minút. Potom odbalíme z alobalu a ešte chvíľu necháme v rúre alebo na grile. Vyberieme a necháme vychladnúť.
Parmezán nastrúhame, bazalku umyjeme, otrháme lístky a väčšinu z nich nakrájame na pásiky.
Zemiaky prekrojíme na polovice a vydlabeme. Vydlabané vnútro spojíme so smotanou, s maslom, horčicou, nakrájanou bazalkou a parmezánom. Dochutíme soľou a korením a naplníme do vydlabaných zemiakových polovičiek.
Syr halloumi nakrájame na plátky a na každú polovičku zemiaka dáme plátok. Pod horúcim grilom grilujeme asi 5 až 10 minút.