Postup
Baklažány, cukety a papriku umyjeme a podľa potreby očistíme, nakrájame na kocky. Paradajky nakrájame na mesiačiky, olúpanú cibuľu nakrájame na kocky, olúpaný cesnak prelisujeme.
Bylinky umyjeme a dosucha vytrasieme. Lístočky tymianu aj ihličky rozmarínu otrháme zo stoniek. Spojíme ich so zeleninou, cibuľou, cesnakom a 3 PL oleja. Poriadne ochutíme soľou, korením a paprikou. Všetko navrstvíme na hlboký plech.
Rúru predhrejeme na 175 °C. Kuracie stehná predelíme v kĺbe a takto rozdelíme na dolnú a hornú časť. V miske zmiešame 4 PL oleja, 2 ČL soli, 1 ČL korenia a 2 ČL mletej papriky. Mäso potrieme touto marinádou a poukladáme na mriežku vhodnú do rúry.
Plech so zeleninou dáme na spodnú koľajničku v rúre. Na to nasunieme aj mriežku s mäsom a vo vyhriatej rúre pečieme 50 až 60 minút. Môžeme podávať horúce, ale aj studené. V tom prípade ešte zeleninu dochutíme octom a cukrom.