Postup
Papriky prekrojíme a zbavíme jadrovníkov, môžeme nakrájať na štvrtiny. Cuketu očistíme a po dĺžke nakrájame na veľmi tenké plátky. Plátky cukety dáme do misy a zmiešame s 20 ml oleja, soľou a korením.
Plátky cukety grilujeme 3 až 4 minúty. Papriky grilujeme asi 10 až 15 minút z každej strany, až kým šupka nesčernie. Ugrilované papriky prekryjeme vlhkou utierkou a necháme 5 minút chladnúť. Potom šupku zlúpneme a papriky nakrájame na menšie kúsky.
Na marinádu opečieme na suchej panvici feniklové semienka, necháme vychladnúť a v mažiari ich rozdrvíme. Cesnak olúpeme a prelisujeme. Lístky petržlenovej vňate a mäty otrháme zo stoniek a nasekáme najemno. Citrónovú šťavu spojíme so zvyšným olivovým olejom, dochutíme soľou a korením. Cesnak, feniklové semienka, bylinky a čili vločky pridáme do marinády. Nalejeme na grilovanú papriku a cuketu a necháme 30 minút odležať.