Postup
Špargľu umyjeme, drevnaté konce odrežeme a každú stonku nastrúhame škrabkou na zemiaky na tenké dlhé plátky (pásiky).
Plátky špargle vložíme do vriacej vody s trochou soli a cukru a povaríme 1 až 2 minúty. Opatrne vyberieme na sitko, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať.
Píniové oriešky opečieme nasucho na panvici, vyberieme a necháme vychladnúť. Vajcia povaríme 6 minút, scedíme, necháme vychladnúť a nakrájame na štvrtinky.
Z bryndze, citrónovej šťavy, soli, korenia a štipky cukru vymiešame dresing. Pridáme 3 PL oleja, prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú bazalku, žeruchu a citrónovú kôru.
Špargľu, na plátky nakrájané reďkovky a píniové oriešky dáme do misy, jemne ochutíme soľou, korením a zvyšným olejom. Premiešame a rozložíme na plytký servírovací tanier, navrch rozdelíme štvrtinky vajec, bryndzový dresing a podávame napríklad s plátkami bagety.