Postup
200 g čokolády nasekáme na kúsky, 300 ml smotany zohrejeme a odstavíme. Vsypeme do nej čokoládu, necháme krátko postáť a rozmiešame. Štvorcovú formu (28 x 28 cm) vyložíme piškótami, na ne nalejeme čokoládovú smotanu. Dáme na 15 minút do chladničky.
Tvaroh, nátierkové maslo, práškový aj vanilkový cukor vymiešame. 500 ml smotany vyšľaháme a postupne prisypeme aj stužovadlo šľahačky.
Vyšľahanú šľahačku zapracujeme opatrne do tvarohovej zmesi a rovnomerne rozdelíme na čokoládovú vrstvu na dezerte. Dáme na noc do chladničky.
Na druhý deň umyjeme a nakrájame jahody a rozpustíme zvyšnú čokoládu. Oboje rozdelíme navrch dezertu a môžeme servírovať.