Postup
Údené mäso opláchneme a osušíme.
Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku, nové korenie a bobkový list. Podlejeme vodou a v zakrytom pekáči pečieme pri 150 °C aspoň 1,5 hodiny.
Umytú cviklu poukladáme na alobal 30 x 30 cm, osolíme, okoreníme, pridáme tymian a olivový olej.
Zabalíme a pečieme asi hodinu, potom odokryjeme, potrieme dulovým džemom a pečieme ďalších 15 minút pri 170 °C, aby džem skaramelizoval.
Vyberieme na tanier. Výpek použijeme ako dresing, ak treba, zredukujeme ho.
Poľníček opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme v odstredivke.
Kyslú smotanu necháme cez noc odkvapkať na sitku. Do odkvapkanej smotany pridáme čerstvo nastrúhaný chren, soľ a korenie. Premiešame a dáme do chladničky vychladiť.
Pred podávaním pridáme do smotany med a premiešame.
Do veľkej misky dáme poľníček, nakrájané jablko, uhorku, výpek. Zľahka premiešame a pridáme na plátky nakrájanú cviklu a kúsky údeného stehna. Podávame s medovo-smotanovým chrenom.