Postup
Dáme si variť zemiaky v šupke a mrkvu uvaríme do mäkka.
Zatiaľ si pripravíme majonézu: Červenú šošovicu si mierne rozvaríme. Po uvarení ju prepláchneme, necháme vychladnúť a rozmixujeme tyčovým mixérom spolu s olejom a jednou lyžicou citrónovej šťavy, horčice a 1/2 ČL soli. Mixujeme dohladka.
Zemiaky necháme vychladnúť, potom ošúpeme a nakrájame alebo pretlačíme. Hrášok a na jemno nasekanú cibuľku, kyslé uhorky, mrkvu pridáme k zemiakom. Spolu s majonézou všetko premiešame. Na záver ho dochutíme soľou, korením prípadne šťavou z uhoriek.
Zeler si očistíme a nakrájame na ľubovoľné tvary hrubé približne 1 centimeter. Plátky varíme v dobre osolenej vode 15 - 20 minút, až kým nie je veľmi mäkký. Zeler necháme vychladnúť a zatiaľ sa pripravíme na obaľovanie. Do jedného taniera pridáme múku, do druhého múku rozmiešanú s vodou a štipkou soli, v treťom tanieri si zmiešame kukuričnú strúhanku s nori vločkami. Plátky zeleru z oboch strán obaľujeme v múke, múke s vodou a následne v strúhanke. Vyprážame z oboch strán dozlatista.