Postup
Najskôr si uvaríme zemiaky v šupke a necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme slivkový rozvar. Vykôstkujeme a nakrájame slivky. Na rozpálenej panvici zohrejeme maslo, pridáme slivky a miešame. Pridáme cukor, miešame, pridáme škoricu a klinčeky, podlejeme vodou a necháme mäknúť. Potom pridáme slivkový lekvár, tuzemskú liehovinu a opäť pomiešame. Privedieme k varu. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Vychladnuté zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno do veľkej misy. Pridáme maslo, postupne pridávame múku a soľ. Vypracujeme hutné cesto, z ktorého si po kúskoch berieme.
Na pomúčenej doske si vyvaľkáme každý kúsok na tenké 2 mm lokše. Krátko ich opekáme na suchej panvici z každej strany, potom ich potrieme rozpustením maslom a prikryjeme utierkou, aby zostali mäkké.
Hotové lokše naplníme slivkovým rozvarom, zrolujeme a posypeme makom a cukrom.