Postup
Pripravíme si omáčku. Slaninu alebo pancettu nakrájame na cca 1,25 cm kúsky a vložíme ich do studenej stredne veľkej panvice. Rozohrejeme na strednom plameni a pridáme olivový olej. Často miešame. Keď začne byť chrumkavá, pridáme čili, červené korenie a cesnak. Restujeme na strednom plameni, kým zmes nezačne voňať a prísady nie sú opečené.
Všetky tvrdé kúsky vyberieme na krájaciu dosku a na panvici necháme iba olej.
Intenzitu plameňa znížime na slabú. Slaninovú zmes pokrájame na drobné kúsky a vrátime na panvicu.
Zvýšime plameň a pridáme paradajky. Podľa chuti dochutíme korením a soľou a primiešame štipku cukru. Pridáme zviazaný tymian, parmezán a miešame, aby vznikla omáčka. Za stáleho miešania necháme omáčku variť 15 minút. Vlejeme do misy a prípadne vyberieme tymian.
Kým sa omáčka varí, pripravíme kura. Prsia opatrne vodorovne prerežeme a kúsok necháme ako spoj, aby vznikol akýsi “motýľ”.
Na roztvorené kuracie prsia položíme potravinársku fóliu a vyklepeme ich na približne 1,25 cm hrúbku. Jemne osolíme.
Kura obalíme v múke, potom vo vajci a na koniec v panko strúhanke.