Postup
Stratené vajcia:
Vodu osolíme a privedieme k varu. Stiahneme oheň, aby voda jemne bublala. Pridáme ocot a metličkou vytvoríme vír. Vajce rozbijeme do naberačky a jemne vpustíme do vody. Varíme do mäkka.
Holandská omáčka:
Do hrnca vložíme víno, biele korenie, cukor, vinný ocot, soľ a bobkový list. Všetko spolu prevaríme a zredukujeme cca o tretinu. Precedíme a necháme vychladnúť.
V mise zmiešame vinný základ so žĺtkami a na parnom kúpeli šľaháme, pokiaľ sa nevytvorí súvislá hladká krémová pena. Pozor, vajcia sa nesmú zraziť! Stiahneme z parného kúpeľa a pridáme vychladené prepálené maslo, majonézu a horčicu.
Podávame na opečenej kaizerke s kvalitnou šunkou.