Postup
Múku preosejeme s cukrom, pridáme mandle, citrónovú kôru, mletú škoricu, klinčeky a štipku soli. Pridáme vidličkou vyšľahané žĺtky a zapracujeme.
Vychladené maslo nakrájame na kocky a zapracujeme do cesta. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky. Vychladené cesto vyberieme, ¼ si odložíme a zvyšok vyvaľkáme cez fóliu na 7 mm.
Pomocou valčeka prenesieme cesto do formy na tart s priemerom 24 cm. Na cesto preložíme papier na pečenie, prstami ho jemne pritlačíme a vytvarujeme aj okraje.
Zvyšné cesto oddelíme pomocou valčeka a formu s cestom dáme do chladničky. ¼ cesta vyvaľkáme cez fóliu na 5 mm a potom vykrajujeme menšie a väčšie hviezdičky.
Dno koláča poprepichujeme vidličkou, potrieme džemom a rovnomerne rozotrieme.
Vykrojené hviezdičky poukladáme na koláč. Potrieme žĺtkom a dáme piecť v rúre na 180 °C cca 40 minút.
Necháme vychladnúť a vyberieme z formy.