Postup
Do mixéra dáme mandle, kakao a datle bez kôstok, ktoré sme dopredu namočili aspoň na 10 minút.
Všetko spolu rozmixujeme na lepkavý čokoládový základ, ktorým vystelieme dno formy na koláč až po strany.
Následne spolu rozmixujeme osušené tofu a kokosové mlieko. Ideálne extra jemné tofu. Zatiaľ si na pare roztopíme čokoládu. Môžeme použiť jemne sladenú čokoládu alebo horkú čokoládu, potom môžeme pridať trošku cukru podľa chuti. Keď sa roztopí čokoláda, nalejeme ju do mixéra.
Čokoládovú penu nalejeme na korpus a dáme do dobre vychladenej chladničky stuhnúť. Po stuhnutí dozdobíme čučoriedkami alebo iným ovocím, prípadne vegánsku šľahačku. Opäť dáme na pár hodín do chladničky.