Postup
Gril predhrejeme na 190 °C. Filety umyjeme, osušíme a uložíme na plech vymastený olejom.
Na suchej panvici opražíme píniové oriešky a nahrubo ich rozdrvíme.
V miske zmiešame strúhanku, maslo, nasekanú petržlenovú vňať, citrónovú kôru a šťavu z citróna a ½ píniových orieškov. Túto zmes dáme na filety, pokvapkáme olejom a grilujeme 15 minút. Následne na vrch vysypeme zvyšok orieškov.
Salsa:
Cviklu ošúpeme a uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť a nakrájame na malé kocky. Pridáme na tenko nakrájanú jarnú cibuľku a čili papričku. Posypeme nasekanou mätou. Dochutíme citrónovou šťavou, olejom, soľou a čiernym korením. Necháme vychladnúť.