Postup
Cesto:
Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Vajcia a horúcu vodu vyšľaháme do hustej peny. Počas šľahania pridáme 120 g kryštálového cukru. Šľaháme, kým sa cukor nerozpustí.
Múku zmiešame s 20 g kukuričného škrobu a pomletými mandľami a zapracujeme do peny.
Rúru vyhrejeme na 200 °C. Tortovú formu naplníme cestom a povrch uhladíme. Pečieme asi 30 minút, potom necháme vychladnúť.
Krém:
Zvyšok cukru (60 g) zmiešame so zvyškom kukuričného škrobu (40 g) a pridáme 4 PL mlieka. Vanilkový lusk vytrieme do zvyšku mlieka a privedieme k varu. Prilejeme zmes z cukru a škrobu a uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť.
Jahody umyjeme a očistíme. Polovicu jahôd pokrájame na menšie kúsky a vmiešame do vanilkového krému.
Vychladnutý korpus prekrojíme vodorovne a spodný plát vložíme do tortovej formy.
Krém s jahodami natrieme v hrubej vrstve na spodný plát a prikryjeme horným plátom. Na 5 hodím dáme vychladnúť.
Zvyšné jahody pokrájame na polovicu. Zo stuhnutej torty dáme dole okraj. Vyšľaháme dobre vychladenú šľahačku a potrieme celú tortu. Ozdobíme polovičkami jahôd a mandľovými lupienkami.