Postup
Hovädzie mäso dôkladne nasolíme a okoreníme. Opečieme na panvici na silnom ohni z každej strany. Vložíme do vysokého hrnca, pridáme na hrubo nakrájanú cibuľu a celý cesnak. Zalejeme masťou. Dáme piecť na 130 °C na cca 8 hodín. Hotové mäso vyberieme a natrháme na menšie kusy. Masť zlejeme a odložíme do chladničky.
Vytuhnutá masť sa oddelila od výpeku. Masť stiahneme a odložíme, výpek použijeme ako omáčku.
Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemno. Vyžmýkame a pridáme vajce, múku pridávame postupne po lyžiciach, kým nebude mať cesto správnu konzistenciu. Halušky hádžeme do vriacej osolenej vody a varíme, pokým nebudú zemiaky uvarené. Uvarené halušky scedíme a ochladíme pod studenou vodou. Dobre pomastíme masťou.
Vajce varíme vo vriacej vode 6 ½ min.
Šampiňóny nakrájame na štvrte, pridáme lístky tymianu, soľ, nastrúhaný cesnak, čierne mleté korenie. Pečieme 20 minút na 180°C
Uhorky umyjeme a nakrájame škrabkou na tenké dlhé pásy. Zmiešame s olejom, soľou, cukrom, korením, limetovou šťavou a čerstvým kôprom
Halušky prehrejeme na panvici s výpekom z mäsa, nakoniec pridáme maslo. Vylejeme na tanier, poukladáme natrhané mäso, prekrojené vajce, šampiňóny a nakoniec uhorky a kôpor.