Postup
Z droždia, cukru, mlieka a múky si pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Pšeničnú múku zmiešame so špaldovou, pridáme nakysnutý kvások, víno, olej, vajce, soľ a vypracujeme cesto a necháme na teplom mieste nakysnúť.
Slaninu nakrájame na kocky, opražíme a necháme vychladnúť. Syr nastrúhame a zmiešame so semiačkami. Paradajky scedíme a nakrájame.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 časti a každý rozvaľkáme na cca 35 x 15 cm. Prvú časť posypeme slaninou a stočíme. Druhú časť posypeme zmesou zo syra a semiačok a stočíme. Tretiu časť posypeme paradajkami a stočíme. Pripravené záviny pletieme do vrkoča a vložíme do vymastenej formy. Rúru vyhrejeme na 175 °C. Vrkoč potrieme vyšľahaným vajcom, posypeme hrubou soľou a v rúre pečieme 30 minút.