Postup
Hlavičku cesnaku prekrojíme, položíme na alobal, pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme. Zabalíme a dáme piecť pri 180 °C na 20 minút do mäkka.
Polovicu karfiolu očistíme, nakrájame na väčšie kusy a dáme do mlieka. Pridáme soľ a čierne korenie, uvaríme do mäkka, scedíme a karfiol rozmixujeme na pyré spolu s očisteným upečeným cesnakom. Pridáme maslo a trošku precedeného mlieka. Zvyšok blanšírujeme vo vriacej osolenej vode asi 4 minúty, scedíme, necháme vychladnúť a vysušíme. Následne karfiol opečieme na masle.
Jahňací chrbát umyjeme a očistíme od blán. Naporcujeme na cca 180 gramov, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej a mäso opekáme zo všetkých strán 4 – 5 minút.
Oblievame maslom a opekáme asi 2 minúty, nesmie však prihorieť. Výpek použijeme na omáčku.
Jahňací chrbát vyberieme a necháme odležať 5 minút. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, cibuľu a cesnak opečieme dohneda. Spolu restujeme a pridáme namočené hríby. Podlejeme červeným vínom a zredukujeme na polovicu. Do omáčky primiešame maslo. Dochutíme soľou, čiernym korením a tymianom.
Palacinky:
Vymiešame cesto a pridáme k nemu rozmixovaný medvedí cesnak s lyžicou oleja. Upečieme palacinky z oboch strán. Jahňacinu zabalíme do palaciniek a nakrájame. Podávame s karfiolovým pyré, orestovanými hubami, sušenými paradajkami, opečeným karfiolom a pokvapkáme omáčkou. Dozdobíme hoblinkami karfiolu.