Postup
Do mixéra vložíme nadrobené biele tofu, kyslú rastlinnú smotanu, citrónovú šťavu, lahôdkové droždie a soľ. Všetko rozmixujeme dohladka. Vznikne nám hustý biely krém.
Do krému môžeme pridať na malé kocky nakrájanú papriku – zmes zelenej a červenej a nasekanú pažítku. Podľa chuti môžeme pridať olivy či inú zeleninu. Ak by sme chceli vajíčkovú chuť, pridáme čiernu soľ.
Trúbu vyhrejeme na 150 °C bez ventilátora. Na plech dáme papier na pečenie a potrieme ho olejom. Na olej poukladáme plátky syra tak, aby sa jemne prekrývali (stačí na ½ centimetra). Ukladáme 3 plátky vedľa seba a posledný plátok rozkrojíme na 3 časti. Vznikne nám obdĺžnik v rozmere asi 25 x 20 cm (podľa toho, ako preložíme plátky).
Plech so syrom dáme do trúby a pečme asi 5 - 7 minút, aby syr zmäkol. Po dopečení syr necháme 5 - 10 minút vychladnúť. Stále bude mäkký. Potom na syr rovnomerne natrieme našu tofu nátierku, vynecháme pár centimetrov na jednej dlhšej strane, ktorá bude tvoriť spodok rolády.
Roládu začneme postupne rolovať zo strany. Pomôžeme si ťahaním papiera na pečenie dohora tak, aby sa syr odlepil z oleja a zroloval.
Hotovú roládu prenesieme na tanier a dáme na polhodinu do mrazničky alebo na pár hodín do chladničky, aby stuhla. Potom roládu krájame ostrým nožom. Z rolády vznikne asi 20 kúskov.
Bohatý tanier dotvorí ovocie, chlebík či oriešky.