Postup
Múku, maslo a štipku soli rozmixujeme, kým nevzniknú hrudky. Pridáme 2 PL vody a rozmixujeme na cesto. Cesto vložíme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Prebytočné cesto po okrajoch zrežeme a dáme piecť do rúry na 20 min. na 170 °C. Vyberieme, potrieme bielkom a dáme do rúry ešte na 1 minútu.
Hrušky očistíme a nakrájame na plátky.
Z kyslej smotany, žĺtkov, cukru a múky vymiešame hladký krém. Na upečené cesto poukladáme hrušky a zalejeme ich krémom. Pečieme ďalších 25 minút.
Z masla, múky, cukru a škorice si pripravíme mrveničku. Upečený koláč ňou posypeme, zakryjeme alobalom a na 3 minúty ešte vložíme do rúry