Postup
Plnka:
Očistené šampiňóny nakrájame na malé kúsky, cibuľu najemno. Z toastového chleba odrežeme kôrku, nakrájame na malé kocky a vložíme do misy. Osolíme, okoreníme a pridáme hrušky, vajce, petržlenovú vňať.
Na panvici rozohrejeme maslo a orestujeme cibuľu a šampiňóny. Ešte teplé pridáme do misy a premiešame.
Kura:
Kura umyjeme a vykostíme tak, aby sme nepoškodili kožu. Rozprestrieme na pracovnej doske kožou nadol. Osolíme a okoreníme. Polovicu natrieme plnkou a zrolujeme. Alobal pokvapkáme olejom a položíme naň roládu. Na vrch poukladáme vetvičky tymiánu a poriadne zabalíme do alobalu.
Pečieme v rozohriatej rúre na 170 °C asi 50 minút. Po upečení roládu vyberieme z alobalu a necháme vychladnúť, aby sa lepšie krájala.
Kaleráb:
Kaleráb umyjeme a očistíme. Nakrájame na mesiačiky a uvaríme v osolenej vode. Na panvici rozohrejeme maslo a orestujeme kaleráb. Okoreníme, podlejeme vodou a pridáme petržlenovú vňať.