Postup
Ľanové semiačka necháme 10 minút odstáť v 3 PL vlažnej vody.
Zmiešame vločky s octom soľou a sezamovým olejom. Do toho namočíme tofu nakrájané na plátky na minimálne 2 hodiny (ideálne však cez noc), aby chytilo rybaciu arómu. Na cestíčku zmiešame múku, sezamové semiačka a ľanové semiačka s vodou, približne 5 – 6 PL mlieka a 2 PL lahôdkového droždia. Kúsky tofu obaľujeme v cestíčku.
Obalené kúsky vysmážame na rozpálenom oleji. Servírujeme ho s vianočným šalátom:
Zemiaky uvaríme v šupke. Po uvarení ich ošúpeme a nakrájame alebo pretlačíme cez mriežku na zemiaky. Mrkvu, hrášok a uhorky pridáme do misky k zemiakom. Na drobno nasekáme aj cibuľku, ocot, cukor a soľ.
Pridáme čierne korenie, soľ a vodu zo zaváraných uhoriek a na záver rastlinnú majonézu. Šalát je najlepšie robiť deň dopredu, aby sa chute lepšie spojili.