Postup
Nadrobno nasekanú cibuľu orestujeme do sklovita. Pridáme prelisovaný cesnak a po chvíli muškátový oriešok, mletú papriku, rascu a ku koncu petržlenovú vňať. Odstavíme zo sporáka a mierne vychladené pridáme k mäsu, vajcu, strúhanke, soli a koreniu.
Z mäsovej zmesi vytvarujeme karbonátky, obalíme ich v strúhanke a na miernom plameni ich opečieme z oboch strán.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky, zalejeme vodou, osolíme a varíme domäkka. Čiastočne ich scedíme a vodu odložíme. Popučíme, zasypeme hladkou múkou a povaríme pár minút. Premiešame a podľa potreby dolejeme odloženou vodou. Fučku prikryjeme a necháme pod pokrievkou dôjsť.
Na bravčovej masti skaramelizujeme cibuľu nakrájanú na tenké vlasy a primiešame do fučky.