Postup
Toastový chlieb nakrájame na menšie kocky a namočíme do mlieka. Pridáme nakrájanú cibuľu, sušený cesnak, petržlenovú vňať, mletú rascu, soľ, korenie, múku, kypriaci prášok a tofu nakrájané na tenšie plátky a všetko spolu premiešame. Formu – srnčí chrbát – potrieme olejom a vysypeme strúhankou. Vylejeme do nej zmes a dáme piecť na 180°C asi 25 minút.
Medzitým nakrájame červenú kapustu na tenké pásiky. Cibuľu si nakrájame nadrobno a na rozpálenom oleji ju opražíme do zlatista. Pridáme kapustu, podlejeme vodou, pridáme cukor, rascu, čierne korenie a soľ, hrniec pokryjeme pokrievkou a dusíme približne 30 minút. Občas premiešame a podlejeme vodou podľa potreby. Po zmäknutí kapusty ju dochutíme a pridáme za lyžicu octu.
Tempeh nakrájame na pásiky a na rozpálenom ohni opekáme 5 minút.
Hotovú plnku nakrájame a podávame s kapustou a tempehom.