Postup
Na plech rozložíme kosti a necháme ich aspoň pol hodinu piecť v rúre, aby sa mäso na nich stiahlo a získalo tak lepšiu chuť.
Medzitým všetku zeleninu očistime a pokrájame na menšie kúsky. Do rozohriateho hrnca pridáme olej a neskôr zeleninu, ktorú aspoň 5 minút restujeme. Nepridávame soľ, pretože výsledná omáčka nemá byť slaná. K podusenej zelenine pridáme pretlak, premiešame a zalejeme vínom.
Ešte horúce kosti vložíme do hrnca spolu s čerstvými bylinkami, zalejeme prevarenou vodou a privedieme do varu. Stiahneme plyn alebo teplotu na minimum a pomaly varíme 6 hodín. Občas skontrolujeme povrch vývaru a zbierame z neho vyzrážanú bielkovinovú penu.
Po uplynutí tohto času demi-glace precedíme a necháme zredukovať na požadovanú hustotu. Vychladíme a potom preložíme do nádoby na skladovanie.