Postup
Rúru vyhrejeme na 180 °C.
Umyté zemiaky v šupke nakrájame na štvrte, posypeme rozmarínom, tymiánom a soľou. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 30 minút.
Na masle speníme cibuľku a pretlačený cesnak. Pridáme na jemno nastrúhanú tekvicu, posekaný kôpor, zamiešame a dusíme cca. 3 minúty.
V troche smotany si rozmiešame špaldovú múku na zahustenie omáčky. Vylejeme do omáčky, pridáme zvyšok smotany a miešame, pokým nám nezhustne. Ak je príliš hustá, pridáme vodu. Dochutíme soľou, octom a troškou cukru.
Vajíčko rozbijeme do misky. Dáme variť vodu. Keď začne mierne bublať, pridáme 0,5 dcl octu. Keď začne voda vrieť, spravíme si lyžicou v hrnci vír a opatrne tam z misky vložíme vajce a varíme cca. 3 minúty na miernom ohni.