Postup
Dno formy vyložíme papierom na pečenie a rúru zapneme na 180 °C.
Do misy dáme žĺtky, cukor, vanilku a vyšľaháme do peny. Postupne pridáme olej, vodu, múku, kypriaci prášok mak a vareškou zapracujeme do cesta. Nakoniec jemne primiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
Cesto vylejeme do pripravenej formy, jemne uhladíme a dáme piecť na 25 - 30 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
Tvarohová plnka: do misky so studenou vodou namočíme želatínové plátky a necháme 10 minút napučať.
Do menšieho hrnca dáme zohriať 50 ml smotany na šľahanie a v nej rozpustíme želatínu. Smotana nesmie presiahnuť 50 °C, inak by sa želatína rozvarila.
V mise zmiešame tvaroh, cukor, vanilku a prilejeme smotanu s rozmiešanou želatínou. Dobre premiešame metličkou.
Zvyšnú smotanu vyšľaháme do tuha a zľahka primiešame do tvarohovej plnky. Krém vylejeme na korpus a necháme stuhnúť v chladničke.
Ovocie umyjeme pripadne nakrájame a položíme na stuhnutý koláč.
V malom hrnčeku zohrejeme malinovú šťavu a vysypeme do nej vrecko tortového želé, rozmiešame a privedieme do varu. Varíme minútu a necháme vychladnúť.
Zalejeme ovocie a necháme vychladnúť.