Postup
Očistíme všetku zeleninu, mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, zeler nakrájame na malé kúsky, cibuľu nadrobno a cesnak na plátky.
Slaninu nakrájame na drobné kocky. Teľacie líčka necháme v celku. V pekáči opečieme slaninu a vyberieme. Do pekáča pridáme maslo, rozpálime ho a vložíme mäso, ktoré prudko opečieme z každej strany.
Mäso vyberieme a do pekáča vložíme cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak. Rovnako opečieme. Pridáme paradajkový pretlak, premiešame. Vrátime späť slaninu aj mäso. Pridáme bobkový list, bylinky, soľ, korenie a podlejeme pivom.
Pomaly dusíme na sporáku a podľa potreby podlievame vodou alebo vývarom. Mäkké mäso vyberieme a šťavu prepasírujeme cez sitko a necháme zovrieť. Pridáme kúsky masla a stále miešame metličkou a následne mäso vrátime do omáčky.
Podávame so zemiakovým pyré.