Fenikel nakrájame na plátky. Vňať si odložíme bokom. Z pomaranča ostrúhame kôru, zvyšok ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Druhý pomaranč odšťavíme. Cesnak pokrájame na tenké plátky a čili papričku na tenké kolieska. Na panvici rozpálime olej. Orestujeme fenikel, osolíme a okoreníme. Pridáme čili, cesnak, kúsky pomaranča aj špenátové listy a ihneď zložíme z ohňa. Filety zubáča opečieme na masle. Začíname stranou s kožou, po 3 minútach obrátime a dopečieme ešte 1 minútu. Rybu odložíme na teplé miesto a na panvicu pridáme zvyšné maslo, pomarančovú kôru, pomarančovú šťavu a necháme prevariť. Filety vrátime do panvice, rýchlo obrátime v pomarančovom masle a servírujeme s opečeným feniklom a ozdobené feniklovou vňaťou.
Sme radi, že vám môžeme prinášať netradičné recepty z rôznych kútov sveta, plné chutí a inšpirácií. Ak máte chuť na jedinečné kombinácie chutí, neváhajte a vyskúšajte aj náš recept cibuľovú polievku s parmezánom. Skvelý zážitok zaručený!