Postup
Z rozmrveného droždia, lyžičky cukru, múky a polovičky teplého mlieka urobíme kvások, necháme ho chvíľu kysnúť.
Keď vykysne, pridáme k nemu múku, mlieko, maslo, cukor a vajce. Rukami vypracujeme hladké cesto, ktoré vložíme do vymastenej misy, prikryjeme ho a znova necháme na teplom mieste poriadne vykysnúť.
Zatiaľ si tvaroh dochutíme vanilkovým cukrom.
Kysnuté cesto rozvaľkáme, pohárom vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Na každé koliesko dáme lyžičku tvarohu a menšiu lyžičku lekváru. Všetko posypeme mandľovými lupienkami.
Koláčiky potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dozlatista (asi 15 minút).