Postup
Na cesto zmiešame múku, štipku soli a nastrúhame aj maslo. Premiešame varechou, pridáme 50 g tučného tvarohu, 4 lyžice studenej vody a lyžicu citrónovej šťavy. Všetko opäť premiešame varechou a potom ešte krátko rukami.
Cesto vyvaľkáme na kruh s priemerom asi 30 cm a vložíme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm. Cesto popritláčame aj na boky formy a dno popicháme vidličkou. Na hodinu odložíme do chladničky.
Huby očistíme a nakrájame. Rovnako očistíme aj pór, ktorý nakrájame na tenké kolieska. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, opečieme nakrájanú slaninu, ktorú potom vyberieme. Na vypečenom tuku opečieme nakrájané huby a opekáme, kým sa neodparí tekutina z húb. Potom krátko opečieme s hubami aj nakrájaný pór. Ochutíme soľou, korením a prisypeme kocky slaniny.
Na vychladené cesto nasypeme strúhanku, pripravenú plnku a zalejeme zmesou rozšľahaných vajec s tvarohom dochutených soľou a korením. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 40 minút.