Postup
Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Postupne zašľaháme kryštálový cukor a žĺtky. Nakoniec po častiach jemne zapracujeme múku s práškom do pečiva. Nešľaháme!
Cesto dáme do tortovej formy, ktorú sme predtým vymastili a vysypali hrubou múkou. V rúre vyhriatej na 160 °C pečieme približne 25 minút.
Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, jogurt vymiešame s cukrom, pridáme vyšľahanú šľahačku, citrónovú šťavu a želatínu.
Upečený vychladnutý korpus vyberieme z formy a tú vystelieme papierom na pečenie aj po bokoch. Korpus vložíme späť do formy, obložíme ho ovocím a navrch nalejeme jogurtový krém. Tortu vložíme do chladničky najlepšie do druhého dňa. Potom vyberieme z formy, nakrájame na kúsky a môžeme podávať.