Postup
Čokoládu nasekáme nahrubo, maslo nakrájame na kocky. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky.
Žĺtky, 50 g cukru a gaštanové pyré vymiešame na hladký krém. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme k žĺtkovému krému. Potom postupne primiešame aj tekutú čokoládu s maslom.
Bielky vyšľaháme s 1 PL cukru dotuha a opatrne vmiešame do čokoládového cesta.
Hotové cesto nalejeme do vymastenej okrúhlej tortovej formy s priemerom 20 cm. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C asi 35 až 40 minút.
Pomaranče ošúpeme a zbavíme aj vnútornej bielej šupky. Nakrájame na plátky. Upečený koláč vyberieme a necháme hodinu chladnúť. Marhuľový lekvár ohrejeme a natrieme trošku navrch koláča, naňho poukladáme plátky pomaranča a tie ešte pokvapkáme lekvárom.