Postup
Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista, postupne pridávame olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver pridáme vyšľahaný sneh z bielkov.
Cesto rozdelíme na dve polovice a do jednej pridáme kakao. Nalejeme ich do vymastených a múkou vysypaných foriem (srnčích chrbtov) a pečieme asi 40 minút pri teplote 180 °C – pomocou špajle zistíme, či je cesto upečené.
Vychladené cesto nakrájame na rovnako hrubé plátky. Na plnku zohrejeme mlieko s cukrom, pridáme krémový prášok na prípravu vanilkových krémov a uvaríme do zhustnutia. Vychladnutý puding zapracujeme do vyšľahaného zmäknutého masla a podľa chuti pridáme ešte rum.
Plnkou lepíme k sebe vždy jeden tmavý a jeden svetlý plátok cesta. Zvyšným krémom potrieme celý koláč a zachladíme. Čokoládu spolu so stuženým tukom rozpustíme a oblejeme ňou celý koláč.