Postup
Maslo vymiešame s cukrom a vajcom dopenista. Pridáme uvarené a prelisované zemiaky, múku, prášok do pečiva, jemne zomletú kávu a všetko dobre rozmiešame.
Pripravené cesto rozotrieme na menší plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C upečieme dozlatista.
Na krém najprv zalejeme mletú kávu trochou horúcej vody a necháme vylúhovať. Keď vychladne, rozmiešame v nej maizenu. Mlieko zohrejeme, rozpustíme v ňom cukor a potom zamiešame aj maizenu rozmiešanú s kávou. Miešame do zhustnutia, odstavíme a občas premiešame, aby sa nevytvorila koža. Počkáme, kým krém vychladne.
Na upečené vychladnuté cesto natrieme uvarený krém, ktorý sme predtým ešte prešľahali, aby nemal hrudky. Necháme v chlade stuhnúť a pokrájame na kocky. Môžeme posypať strúhanou čokoládou alebo aj troškou instantnej kávy.