Postup
Mäso umyjeme, usušíme a nakrájame na menšie kocky. Posypeme poriadne gulášovým korením, premiešame a necháme v mise chvíľu odležať.
Zatiaľ v hrnci rozohrejeme olej, na ktorom opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak.
Do hrnca primiešame na menšie kúsky nakrájanú a olúpanú paradajku, na pásiky nakrájanú papriku a celé nové korenie. Krátko všetko spolu podusíme.
K zelenine pridáme odležané mäso, posypeme mletou paprikou a rascou. Dusíme približne 15 minút (prikryté pokrievkou).
Do polievky pridáme ešte 1 očistený zemiak nastrúhaný najemno. Podlejeme horúcou vodou (stačí trochu), premiešame a dusíme ďalších 10 minút. Prilejeme ešte 1,2 l horúcej vody a za občasného miešania varíme 20 až 25 minút.
Keď je mäso takmer mäkké, pridáme do polievky na kocky pokrájané zvyšné zemiaky. Varíme ešte asi 10 minút – až kým nie je mäso úplne mäkké.
Nakoniec polievku dochutíme majoránom, mletým korením a soľou.