Postup
Z trochy múky, mlieka, droždia a cukru vymiešame kvások. Na teplom mieste ho necháme vykysnúť. V mise spojíme preosiatu múku, soľ, žĺtky, roztopené maslo a vykysnutý kvások. Vymiesime hladké cesto a na teplom mieste ho necháme dobre vykysnúť.
Na plnku opražíme v rozohriatej masti na rezance nakrájanú kapustu, osolíme, posypeme škoricou, podľa chuti osladíme a prikryté dusíme domäkka.
Keď je cesto vykysnuté, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske, pokrájame na štvorce a naplníme pripravenou vychladnutou plnkou.
Cesto preložíme, okraje popritláčame, kapustníky poukladáme na vymastený plech a necháme ešte 30 minút kysnúť. Potom kapustníky potrieme masťou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C dozlatista.