Postup
Vo vlažnom mlieku rozdrobíme droždie, necháme vzísť kvások. Do misy dáme múku, štipku soli, cukor, olej a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 20 minút kysnúť.
Na plnku rozmiešame tvaroh, vajce, maslo so štipkou soli. Olúpanú cibuľu nakrájame na kolieska a vmiešame do tvarohovej zmesi. Dochutíme soľou, bielym korením a rascou.
Vykysnuté cesto ešte premiesime, rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1,5 cm a povykrajujeme kolieska s priemerom asi 10 cm. Kolieska poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a na ne rozdelíme tvarohovú zmes s cibuľou. Necháme ešte 10 minút kysnúť.
Koláčiky pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút dozlatista.